boeken

Henk Huizinga is (mede)auteur van twee boeken: Het Weer in Kaart en Maritieme Meteorologie.

"Gisteren na de cursus je boek gekocht met, zoals ik zei, de gedachte dat mijn vrouw het wel leuk zou vinden. Nou het is een schot in de roos. Zij is er in begonnen en vindt het een helder boek met begrijpelijke uitleg en op een prettige en leuke manier geschreven.
Veel plezier en succes met je programma en Zilt.
"

Peter Bunschoten

Het weer in kaart

Een naslagwerk voor de moderne toer- en wedstrijdzeiler die graag optimaal geïnformeerd is over de weersontwikkelingen rond het schip. Het boek ontrafelt in 12 hoofdstukken wat een weerkaart aan informatie bevat. Je leert hoe een weerkaart is opgebouwd: luchtdruk met hoge- en lagedrukgebieden, fronten en troggen vormen daarbij de belangrijkste onderdelen. Je ontdekt hoe je luchtsoorten met hun specifieke eigenschappen herkent en of lucht stabiel of onstabiel van opbouw is. Na het lezen van ‘Weer in kaart’ ben je in staat zelf te bepalen wat het weer op jouw positie wordt. Je leert alles van de weerkaart zodat je een weloverwogen analyse maakt over het weer en plannen tijdig bijstelt. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van GRIB files, databestanden uit supercomputers van grote weerdiensten.  

maritieme meteorologie

Een studieboek dat Henk Huizinga samen met oud collega John Brouwer schreef. Meteorologie speelt in de huidige maritieme wereld een belangrijkere rol bij veiligheid en planning en levert daarbij een belangrijke bijdrage aan de economische opbrengsten van veel bedrijven. Maritieme Meteorologie is geschreven door Henk Huizinga en John Brouwer, die beide als (ex) KNMI-meteorologen jarenlange ervaring hebben in het verzorgen en ontwikkelen van onderwijsmateriaal in de maritieme sector. Vanuit deze expertise is een overzichtelijk studieboek ontstaan bedoeld voor zeevaartscholen, die het belangrijk vinden dat het studiemateriaal voldoet aan de laatste stand van zaken in de meteorologie. De laatste druk (2019) is in kleur uitgevoerd en is na elk hoofdstuk voorzien van vragen. Voor docenten is een speciaal ontwikkelde PowerPoint-presentatie beschikbaar.

Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring