• Henk Huizinga

Paasweeken weerbericht geldig van 9 t/m 13 april

Dipje op 2e Paasdag


De overheersing van hogedrukgebieden houdt voorlopig nog niet op. Het ene hoog is nog niet vertrokken of zijn opvolger dient zich alweer aan. De levert fraai Paasweer op, maar op zondag doet de temperatuur een stap terug.


Vrijdagmiddag +36: het centrum van een hogedrukgebied bevindt zich net ten noorden van de Wadden een zorgt voor fraai weer met een knop of 10 wind uit het oosten.


Zaterdagmiddag +60: de kern van dit hoog is Polen aan het verlaten, maar bepaalt nog steeds bij ons het weer. De aanvoer komt nu wat meer uit het zuiden, maar de luchtdrukverschillen zijn gering: een zuidelijke 5-10 knopen. De temperatuurverschillen tussen het land en de Noordzee zorgt in de middag voor zeewind langs de kusten. Ondertussen trekt een depressie richting Scandinavië.


Zondag 1e Paasdag: de warme lucht is rond onze omgeving onstabieler van opbouw geworden, getuige een tweetal troggen boven Frankrijk en Duitsland. Ook bij ons kan een dikke cumuluswolk het buienstadium bereiken. De wind is nog steeds zwak uit het zuiden, met opnieuw zeewind. De depressie ligt inmiddels boven Zweden en stuurt koude lucht langs de Noorse kust naar het zuiden.


Maandag 2e Paasdag: de koude lucht uit Noorwegen is achter een koufront  in de nacht en vroege ochtend vanuit het noorden over ons land getrokken met wat regen. De vlagerige wind komt met 15-20 knopen uit het noordoosten. Ondertussen is een nieuw hoog bij de Britse Eilanden onderweg naar onze omgeving om de orde weer te herstellen.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring