• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 12 TOT EN MET 14 JUNI 2020


Zaterdag buien


Een lagedrukgebied trekt vanaf de Britse Eilanden al ontwikkelend naar de Golf van Biskaje om daarna weer opvullend naar Ierland te reizen. Fronten van dit laag bereiken in het weekend onze omgeving, waardoor er in de warme maar ook vochtige lucht makkelijk buien kunnen ontstaan.

Vrijdagmiddag +36: het laag ligt in de Golf met een kerndruk van 994hPa. De bijbehorende occlusie ligt over het zuiden van Engeland en Frankrijk en bereikt in de avond Zeeland met buien. Ten noorden van ons land trekt een warmtefront naar het westen. Wij zitten daar tussenin met 15-20 knopen wind uit het warme oosten.


Zaterdagavond +60: de depressie trekt naar het noorden en ligt bij de ingang van Het Kanaal. De occlusie is door deze verplaatsing ook opgeschoven en zorgt met name voor het noordoosten van ons land voor stevig buien. De wind is zwak er veranderlijk met bij de buien kans op uitschieters. Een hogedrukgebied ligt nabij Spanje.


Zondagavond +84: dit hoog ligt nu boven Frankrijk en de depressie is al opvullend bij Ierland aangekomen. De occlusie is boven de noordelijke helft van het land blijven hangen met daar nog kans op neerslag. Opnieuw staat er weinig wind: zo’n knoop of 10 uit richtingen tussen zuid en zuidwest.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring