• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 21 TOT EN MET 23 AUGUSTUS 2020


Terug naar gewoon


De tropische hitte van de afgelopen periode is teneinde en maakt plaats voor omstandigheden waarbij ook lagedrukgebieden weer aan de bak kunnen komen. Dat alles levert een weerbeeld op met af en toe een frontpassage en temperaturen rond normaal.


Vrijdagmiddag +36: het koufront, dat donderdag nog op de Noordzee lag, passeert traag ons landen wat regen. Achter het front stroomt koelere lucht met 20-25 knopen uit het zuidwesten ons land binnen. Dit alles wordt aangestuurd door een depressie boven de Britse Eilanden. Een hogedrukgebied treffen we boven het oosten van Europa aan.


Zaterdagmiddag +60: het lagedrukgebied heeft contact gemaakt met een collega ten westen van Noorwegen en vormen samen nu een geheel. Het koufront ligt inmiddels boven Polen. Wij bevinden ons in een cyclonale stroming gevuld met onstabiele lucht. De vlagerige wind komt uit het zuidwesten met een dikke 20-25 knopen en er kunnen enkele buien ontstaan. Een occlusie met regen boven Engeland bereikt in de avond het noordwesten van ons land, waarna de wind iets ruimt. Een tweede occlusie ligt nog op de Noordzee.


Zondagmiddag +84: dit laatste front wordt in deze kaart over de noordelijke helft van ons land verwacht met dikkere bewolking een wat lichte regen. Ondertussen kruipt het Azorenhoog wat naar het noorden. De west-zuidwestelijke wind met 15-20 knopen ruimt achter de occlusie naar het west-noordwesten en neemt af naar 10-15 knopen. Alles lijkt weer back to normal...1 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring