• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 28 TOT EN MET 30 AUGUSTUS 2020


Geleidelijk frisser


We nemen na dit weekend afscheid van de warme augustus maand. Het nieuwe normaal in het weer is deze week al begonnen met een heuse zomerstorm en echte rust in het weerbeeld dient zich pas maandag aan.

Vrijdagmiddag +36: na de storm van woensdag ligt in deze kaart opnieuw een depressie bij ons land. Niet zo heftig als zijn voorganger, maar wel weer met fronten. En daar zit nu eenmaal neerslag in. Het laag is in de ochtend met een cyclonale wind langs de kust naar het noorden getrokken en ligt nu noord van de Wadden. Dat levert in de middag 10-15 knopen wind uit het zuidwesten op. Op de oceaan ligt een enorme rug van hogedruk vanuit het Azorenhoog met een aparte kern ten westen van de Britse Eilanden.


Zaterdagmiddag +60: het lagedrukgebied schuift aardig op en ligt bij Zweden. Daardoor komt bij ons de stroming uit het noorden. Uit de twee occlusiefronten valt regen en de wind ruimt achter het laatste front van west-noordwest naar noord-noordwest met een vlagerige 25-30 knopen. De lucht wordt daarmee steeds frisser.


Zondagmiddag +84: het laag ligt inmiddels bij Finland en het hoog ligt met zijn kern bij Ierland. De noord-noordwestelijke wind is afgenomen naar 15-20 knopen en voert koude onstabiele lucht over warm zeewater aan. Daarin kunnen nog enkele buien ontstaan, die voor vlagen in de wind zorgen.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring