• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 4 TOT EN MET 6 SEPTEMBER 2020


Matig weekendweer


Zaten we de afgelopen dagen in heldere maritiem polaire lucht met veel ruimte voor de zon, op deze donderdag komen we achter een warmtefront in maritiem tropische lucht terecht met veel bewolking en regen. Dit alles wordt aangestuurd door een depressie nabij IJsland. Het Azorenhoog brengt vanaf maandag weer even wat rust.


Vrijdagmiddag +36: het warmtefront schuift Rusland binnen, maar het koufront, dat donderdagavond ons land passeert, blijft door golfvorming met regen nog slepen over het zuiden van ons land. Met 10-15 knopen komt de wind uit het west-zuidwesten. Een in betekenis afnemende occlusie komt vanaf Engeland onze kant op.


Zaterdagmiddag +60: die occlusie is met lichte regen ons land aan het passeren. De depressie is in de Noorse Zee aangekomen en zorgt nog voor een licht cyclonale stroming, waarbij de westelijke vlagerige wind goed is voor 15-20 knopen.


Zondagmiddag +84: de depressie ligt boven het noorden van Noorwegen en zorgt nog steeds voor een licht cyclonale stroming. Een occlusiefront zorgt voor wat regen, maar de luchtdrukverschillen zijn afgenomen. De opnieuw vlagerige westelijke wind levert 10-15 knopen op.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring