• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 11 TOT EN MET 13 SEPTEMBER 2020


Aanloop naar nazomer


Voorlopig bepalen hogedrukgebieden de regie over ons weer en dat heeft gunstige gevolgen. Depressies met hun fronten blijven voorlopig even op afstand. Alleen zaterdag passeert nog een zwak front met bewolking.


Vrijdagmiddag +36: we treffen in deze kaart twee belangrijke hogedrukgebieden aan: nabij de Azoren en boven Rusland. Hoewel die ver uit elkaar liggen hebben bepalen ze gezamenlijk het weer. Een depressie bij IJsland zorgt voor fronten boven de Britse Eilanden. Wij hebben te maken met 10-15 knopen wind uit het zuidwesten.


Zaterdagmiddag +60: de hogen en de depressie zijn opgeschoven naar het oosten, waardoor een in betekenis afnemend koufront vanaf Engeland nu ons land aan het passeren is met hoofdzakelijk veel bewolking. De neerslagkansen zijn erg klein. Er staat een zuidwestelijke wind met 15-20 knopen.


Zondagmiddag +84: inmiddels ligt er nog maar een kern van hogedruk in de kaart, maar die ligt wel erg goed boven Frankrijk en zorgt voor prima weer. De wind komt onveranderd uit het zuidwesten met op zee een vlagerige 20-25 knopen. Na het weekend trekt het hoog verder naar het oosten, waardoor de aanvoer geleidelijk krimpt en uit het warme zuidoosten gaat komen.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring