• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 26 TOT EN MET 28 JUNI 2020


Weersomslag

Het hogedrukgebied, dat deze week voor transport van hete lucht naar onze omgeving zorgde, houdt het uitgerekend dit weekend voor gezien. Aangestuurd door depressies trekken een aantal storingen over onze omgeving, die voor nattigheid en afkoeling zorgen.

Vrijdagmiddag +36: het hoog ligt inmiddels boven Rusland, maar zorgt nog wel voor een zuidoostelijke wind, die de warme lucht met 5-10 knopen aanvoert. Er ligt een depressie boven Ierland en een ten zuidwesten van het eiland. Het eerste laag levert fronten boven Engeland en Frankrijk af. De eerste signalen van de verandering dienen zich aan bij de trog met pittige buien, die over België en het noorden van Frankrijk wordt verwacht. Rond middennacht ligt deze trog over het midden van ons land en loopt een koufront vanaf Engeland het zuidwesten binnen. Achter het front bevindt zich de koelere lucht.

Zaterdagmiddag +60: het koufront is ons land met buien aan het verlaten en daarmee behoren de hoge temperaturen voorlopig weer tot het verleden. Op het front ruimt de wind naar het zuidwesten met 15-20 knopen. De tweede depressie ligt nu nabij Ierland en bezorgd een occlusie boven Engeland, die rond middennacht met regen op de Noordzee ligt.

Zondagmiddag +84: er is nog een depressie over en die ligt bij Schotland. Rond het laag staat een cyclonale stroming gevuld met onstabiele lucht, waarin buien ontstaan. De vlagerige wind komt met 20-25 knopen uit het zuidwesten.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring