• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 2 TOT EN MET 5 JULI 2020


Frontjes


Het wisselvallige weerbeeld houdt ook de komende periode nog stand. De oorzaak is, dat eigenlijk de situatie tamelijk standaard is: het Azorenhoog ligt keurig op zijn plek en lagedrukgebieden trekken daar ten noorden  van langs. Die nemen zo nu en dan niet al te actieve frontjes mee.


Vrijdagmiddag +36: de occlusie, die op donderdag nog de noordelijke helft van het land van buien voorzag, is inmiddels van de weerkaart verdwenen. Oorzaak is een uitloper vanuit het Azorenhoog, die voor wat rust in de atmosfeer zorgt. Een lagedrukgebied ten zuiden van Groenland houdt samen met het hoog een westelijk stroming in stand.  Tussen de koude lucht rond het laag en de warme lucht rond het hoog bevindt zich een langgerekte frontale zone. Bij ons komt de wind met 15-20 knopen uit het zuidwesten. Allemaal standaard. Het warmtefront boven de Britse Eilanden trekt in de late avond over het noordelijk deel van ons land met wat lichte regen. Een tweede frontale zone nadert het zuidwesten van Ierland en ligt rond middennacht boven Engeland.


Zaterdagmiddag +60: het koufront van deze frontale zone ligt op de Noordzee. Dit front lijkt niet al te actief en er vindt ook nauwelijks een windruiming plaats op de passage, want die blijft met een vlagerige 25-30 knopen uit het zuidwesten komen. Rond middennacht wordt het front dwars over ons land verwacht. Een nieuwe golf in het oceaanfront bereikt ondertussen weer de Britse Eilanden.


Zondagmiddag +84: het warmtefront hiervan bevindt zich boven ons land met veel bewolking en wat regen en het koufront trekt de Noordzee op en passeert in de nacht ons land. Achter het front ruimt de zuidwesten wind met 25-30 knopen naar het westen en neemt in snelheid af.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring