• Henk Huizinga

Weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 17 TOT EN MET 19 JULI 2020


Volgens het boekje


Het weer gedraagt zich zoals het in vele boeken staat beschreven: het Azorenhoog zorgt voor een westelijke aanvoer waarin af en toe zwakke storingen passeren. Al met al een typisch Nederlands zomerscenario.


Vrijdagmiddag +36: een depressie bij IJsland stuurt het polaire front richting Europa en ligt dwars over de Britse Eilanden. Achter het front bevindt zich de koele polaire lucht. Onze omgeving zit aan de warme kant waarin een uitloper van het Azorenhoog het weer bepaalt. Er staat een westelijke wind met 5-10 knopen.


Zaterdagmiddag +60: het laag is iets naar het oosten opgeschoven, maar het bijbehorende front ligt nog nagenoeg op dezelfde plek. Bij ons verandert er weinig: nog steeds een knoop of 5-10 uit een westelijke richting. In de nacht naar zondag komt het front geleidelijk dichterbij.


Zondagmiddag +84: het koufront wordt langs onze kustprovincies verwacht met wat lichte regen. Het Azorenhoog is ondertussen wat naar het noorden gekropen, waarbij het centrum zich in de koele lucht bevindt. Het koufront doet zijn naam eer aan door koelere lucht af te leveren met een wind die achter het front wat meer noordwestelijk wordt met 10-15 knopen.
0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring