• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 23 TOT EN MET 26 JULI 2020


Weekendfronten


De afgelopen dagen heeft het weer zich behoorlijk gedragen met typisch Hollands zomerweer. Daarbij kan er af en toe ook een frontale zone over het land trekken en dat lijkt uitgerekend de komende dagen te gaan gebeuren.


Vrijdagmiddag +36: een frontale zone trekt in de nacht en ochtend over ons land met wat lichte regen. In deze kaart ligt een in betekenis afnemend koufront over ons land waarachter de westelijke wind met 10-15 knopen tijdelijk ruimt naar het west-noordwesten. Een warmtefront van een volgende storing heeft ondertussen Ierland bereikt.


Zaterdagmiddag +60: de frontale storing ligt inmiddels boven de Britse Eilanden, waarbij de wind is gaan krimpen naar het zuidwesten met 20-25 knopen. In Het Kanaal ligt een warmtefront, dat in ontwikkeling is. In de avond en nacht naar zondag bereikt de storing ons land met pittige regen. Op het koufront ruimt de wind in de vroege morgen naar het westen.


Zondagmiddag +84: het koufront is Duitsland al aan het passeren. Wij bevinden ons in onstabiele lucht waarin buien tot ontwikkeling kunnen komen. Dat alles gebeurt met een vlagerige west-zuidwestelijke wind met 20-25 knopen. Het wisselvallige zomerweer gaat na het weekend weer rustig verder.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring