• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 31 JULI TOT EN MET 2 AUGUSTUS 2020De tropische warmte, die ons vrijdag wordt aangeboden, is maar van korte duur. Daarna treedt er verkoeling op, vallen er een paar buien, waarna de rust weer terugkeert.


Vrijdagmiddag +36: het hogedrukgebied, dat voor het warme weer zorgt, ligt met zijn kern voor de kust van Denemarken. Door die positie komt bij ons de aanvoer uit het warme zuidoosten met geleidelijk vanuit het zuidwesten een aantrekkende zuidoostelijke wind met 10-15 knopen. Boven het noordwesten van Frankrijk ligt een vore van lagedruk, waardoor de zuidoostelijk wind daar ruimt naar het koelere westen. De onstabiliteit van de lucht wordt weergegeven door een trog. Aangestuurd door een depressie ten zuiden van IJsland wordt een koufront afgeleverd boven Ierland. Deze gehele constructie wordt rond middennacht net ten westen van ons land verwacht.


Zaterdagmiddag +60: de zuidoostelijke wind is in de vroege ochtend met 5-10 knopen gaan ruimen naar het westen en daarmee wordt de zeer warme lucht vervangen door wat koelere lucht. De trog ontwikkelt zich met name boven de oostelijke helft van het land en trekt vervolgens naar Duitsland. Daarna volgt het koufront, dat verpieterend ook naar het oosten trekt. Achter het front ruimt de wind eerst naar het nog iets koelere noordwesten, om in de middag geleidelijk weer te krimpen naar het westen. Ondertussen breidt het Azorenhoog zijn invloed verder uit richting onze omgeving.


Zondagmiddag +84: die invloed zien we terug in de vorm van een rug, waarvan de as over ons land ligt. De Noordwestelijke wind met 10-15 knopen krimpt achter de as naar het west-zuidwesten met 5-10 knopen. De bovenlucht is gevuld met koude lucht, vandaar de trog die in het noorden nog voor een enkel buitje kan zorgen.0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring