• Henk Huizinga

weekend weerbericht

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 7 TOT EN MET 9 AUGUSTUS 2020


Snikheet en kurkdroog


Vrijwel het gehele Europese continent heeft te maken met hogedrukweer. Af en toe ontstaat een klein laagje, maar die maakt vervolgens geen schijn van kans om het weer te beïnvloeden. Kortom: volop zomer, maar met weinig wind.


Vrijdagmiddag +36: het centrum van het omvangrijke hogedrukgebied ligt bij de Baltische staten. In de Golf van Biskaje treffen we een laag aan. Wij zitten daar tussenin met een zwakke oostelijke aanvoer. Door de temperatuurverschillen tussen de zee en het land ontstaat er 5-10 knopen zeewind.


Zaterdagmiddag +60: het polaire front, met daar achter iets koeler lucht in een uitloper van het Azorenhoog, komt niet verder dan de Britse Eilanden en is verder kansloos. Het laagje heeft zich iets naar het noorden verplaatst, maar verder verandert er helemaal niets. Ook niet met de wind.


Zondagmiddag +84: vanuit het Azorenhoog is een kern ten noorden van Schotland aangekomen die de rol overneemt van het continentale hoog. Door deze ontwikkeling komt de aanvoer met zo’n 10-15 knopen tijdelijk meer uit het noordoosten en wordt iets minder hete lucht aangevoerd. Na het weekend komt de bloedhitte weer terug.2 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring