• Henk Huizinga

weekend weerbericht geldig van 12 t/m 15 maart 2020

WEEKENDWEERBERICHT VOOR 13 TOT EN MET 15 MAART 2020


Geleidelijke verbeteringen


We zijn er nog niet vanaf, maar er zit een kentering aan te komen. Dan heb ik het niet over het coronavirus, maar over het weer. Zo langzamerhand zien we dat hogedrukgebieden hun rol opeisen, maar eerst moeten we nog een paar storinkjes verwerken.

Vrijdagmiddag +36: er loopt een gordel van wat hogere luchtdruk vanaf Groenland via de Britse Eilanden en Frankrijk naar het Azorenhoog. Wij bevinden ons daar ten oosten van, waardoor de aanvoer vanaf de Poolstreken komt. De voorste begrenzing ligt met een occlusie tegen het noorden van ons land. Daar kunnen nog wat buien vallen. De wind is aanvankelijk west-noordwestelijk met 15-20 knopen en ruimt achter het front naar noord-noordwest. In de nacht naar zaterdag komt het rustige weer vanuit de hogere luchtdruk over onze omgeving te liggen, waarbij de wind wegvalt.

Zaterdagmiddag +60: op deze kaart ligt een aparte kern van hogedruk ten oosten van ons land en hebben wij te maken met een geleidelijk aantrekkende wind uit het zuiden, die in de namiddag goed zal zijn voor opnieuw 20-25 knopen. Een occlusie boven Engeland wordt gevolgd door een frontale zone, nu nog boven Ierland. De occlusie bereikt ons land met wat lichte regen in de avond.

Zondagmiddag +84: de frontale zone is boven de Engelse oostkust aangekomen, maar passeert in betekenis afnemend onze omgeving pas in de avond en nacht naar maandag. De wind komt met 20-25 knopen uit het zuid-zuidwesten. Na het weekend wordt de invloed van hogedruk groter en zijn we van de stevige neerslag af. Eindelijk...0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring