• Henk Huizinga

weekend weerbericht geldig van 16 t/m 19 april

Opnieuw hogedrukweer


Het wordt bijna saai! Opnieuw gaat dit weerbericht over de dominantie van hogedrukgebieden. Ze lossen elkaar met de regelmaat van de klok af, waardoor lagedrukgebieden, die we vooral ten zuiden van ons zien, kansloos zijn.


Vrijdagmiddag +36: het hogedrukgebied dat ons weer de afgelopen week heeft bepaald ligt bij Italië en de Zwarte Zee. Een nieuw hoog ligt ondertussen in de Noorse Zee. Een koufront, dat op donderdag tot Denemarken was gevorderd heeft het niet gered en is al verpieterend in de nacht over ons land getrokken en zie we nog net terug boven Duitsland. Vanuit het hoog komt bij ons de aanvoer met een knoop of 10 uit het frisse noordoosten. Dat zou je het enige minpuntje kunnen noemen. Een lagedrukgebied trekt richting de Golf van Biskaje en zorgt voor een onstabiele atmosfeer, getuige de diverse troglijnen. De invloed lijkt niet verder te komen dan Frankrijk en mogelijk België.


Zaterdagmiddag +60: het hogedrukgebied is blijven liggen en de lagedrukgebiedjes komen daardoor wat dichterbij. De scheidingslijn tussen de frisse en zachtere, maar ook onstabiele lucht loopt dwars over ons land. De zuidelijk helft van ons land maakt daarmee aanspraak op wat buien. Het front levert alleen wat dikker bewolking op, de oost tot noordoostelijke wind is goed voor 10-15 knopen.


Zondagmiddag +84: er is weinig veranderd. Zeker in de positie van het hoog want die ligt nog steeds op dezelfde plek. De onstabiliteit is naar het oosten opgeschoven en treffen we als een frontale zone aan boven Centraal Europa. Daarmee zijn de buienkansen in het zuiden verdwenen en resteert alleen het occlusiefront met wat bewolking. De oostelijke wind is wat aangetrokken en zorgt voor 15-20 knopen.6 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring