• Henk Huizinga

Weekend-weerbericht geldig van 27 februari t/m 1 maart 2020

Alles went...


De wintermaand februari gaat de boeken in als vrij zacht en met veel wind. Samengevat: herfstweer. Ook dit weekend stuurt een lagedrukgebied weer tamelijk zachte lucht en veel wind richting onze omgeving. Alles lijkt zich volgens een vast schema te voltrekken.


Vrijdagmiddag +36: het lagedrukgebied, dat donderdag voor de afwisseling ten zuiden van ons land trok, bevindt zich in deze kaart al boven de Balkan. Wij hebben zowaar te maken met de kern van een hogedrukgebied nabij de Alpen, die voor een anticyclonale stroming zorgt met voor de afwisseling aardig, droog weer. De wind krimpt gedurende de dag van west-noordwest naar zuid-zuidwest met 20-25 knopen. Een depressie ten westen van Ierland gaat ons weekendweer bepalen.


Zaterdagmiddag +60: die depressie ligt nu boven Noord-Ierland en stuurt het bijbehorende koufront naar onze omgeving. Voor het front zitten we met een zuidelijke wind met 20-25 knopen in de warme sector met regen. Op de frontpassage ruimt de wind snel naar het westen om vervolgens in de middag te krimpen naar het zuidwesten met een vlagerige 30-35 knopen. We bevinden ons dan in maritiem polaire lucht met buien.


Zondagmiddag +84: het laag ligt inmiddels boven de noordelijke Noordzee en houdt een stevige zuidwestelijke wind in stand met een dikke 35-40 knopen en uitschieters tot ruim 10 knopen daarboven. De lucht is nog steeds onstabiel, dus vallen er regelmatig pittige buien. Ondertussen is de meteorologische lente begonnen...0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring