• Henk Huizinga

Weekend weerbericht geldig van 30 april - 3 mei


Van laag naar hoog

Het zijn weer lagedrukgebieden die aanvankelijk de dienst in ons weekendweer uitmaken. Dan weet je ongeveer wat je te wachten staat: onstabiele lucht en fronten. Zondag verschijnt er weer een hogedrukgebied in de buurt van onze omgeving.


Vrijdagmiddag +36: het lagedrukgebied op de Noordzee is afkomstig van de Britse Eilanden. De occlusie boven Denemarken is ons op donderdag met regen gepasseerd. We zijn achter dit front in de onstabiele lucht terecht gekomen waarin vrij gemakkelijk buien tot ontwikkeling komen, vooral op de troglijn. De zuid-zuidwestelijke wind met een vlagerige 15-20 knopen ruimt achter de trog naar het west-zuidwesten.


Zaterdagmiddag +60: de depressie is verder oostwaarts getrokken en bevindt zich in deze kaart boven Denemarken. De lucht is nog steeds onstabiel van opbouw, dus houd rekening met buien. Een bij het laag behorende occlusie ligt ten noorden van ons land en bereikt in afgezwakte vorm rond middennacht de Wadden met lichte regen. De wind komt met 15-20 knopen uit het west-noordwesten. De kern van een hogedrukgebied heeft ondertussen de Portugese kust bereikt en bouwt zijn invloed in de nacht naar zondag al uit richting Frankrijk.


Zondagmiddag +84: het hoog ligt met zijn kern nu ten noorden van de Alpen en levert ook bij ons rustig weer af. De wind is gedurende de nacht gaan afnemen en krimpen naar het zuiden met een knoop of 5, waardoor we het in de middag weer moeten hebben van zeewind.


0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring