• Henk Huizinga

weekend weerbericht geldig van 30 januari t/m 2 februari 2020

Fronten

De westelijke aanvoer blijft ook de komende dagen in stand, waardoor we aan de maand februari gaan beginnen met nog steeds herfstachtige condities.


Vrijdagmiddag +36: opnieuw ligt de Atlantische Oceaan vol met lagedrukgebieden. Boven het Iberische schiereiland ligt een hogedrukgebied. Na de passage van een warmtefront in de zeer vroege morgen bevindt ons land zich in een brede warme sector. Daarin komt veel bewolking voor en valt af en toe wat lichte (mot)regen. De wind komt met 20-25 knopen uit het zuidwesten. Een koufront boven Engeland en Wales wordt gevolgd door een occlusie boven Ierland. Gezamenlijk komen ze onze kant op.


Zaterdagmiddag +60: het koufront is rond middernacht ons land gepasseerd. De occlusie volgt in de ochtend in afgezwakt vorm waarna de wind ruimt naar het west-zuidwesten met een vlagerige 20-25 knopen. In de onstabiele lucht kunnen er in de middag enkele buien tot ontwikkeling komen


Zondagmiddag +84: vanuit het hogedrukgebied bij Spanje vormt zich in de nacht naar zondag een stevige rug over de Britse Eilanden waarbij bij ons de wind tijdelijk ruimt naar het west-noordwesten. Een lagedrukgebied ten westen van Ierland heeft een frontale zone met regen bij zich die in de ochtend boven België aankomt. De rugas ligt op deze kaart inmiddels net ten oosten van onze omgeving waardoor de wind op passage ervan krimpt van westelijk met 15-20 knopen naar het zuid-zuidoosten met 20-25 knopen. De regen trekt vanuit het zuiden over ons land, waarbij de wind weer ruimt naar het zuidwesten.

4 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring