• Henk Huizinga

weekend weerbericht geldig voor 5 t/m 8 maart

Herhaling van zetten


Net als vorige week trekt er op donderdag een lagedrukgebied ten zuiden van ons land naar het oosten. En wederom klaart het op vrijdag wat op. Het weekend staat, hoe kan het ook anders, in het teken van de passage van een frontensysteem met regen en wind.


Vrijdagmiddag +36: het lagedrukgebied is boven Polen aangekomen en wij bevinden ons met een noordelijke wind met een vlagerige 20-25 knopen aan de westkant van de depressie. In de onstabiele lucht kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. Midden op de oceaan ligt al een uitgestrekte frontale zone klaar die onze kant opkomt.


Zaterdagmiddag +60: het warmtefront van dit systeem is Engeland aan het verlaten. Bij ons merken we dat aan dikker wordende bewolking vanuit het westen met lichte regen in de namiddag. De wind is gedurende de ochtend gaan krimpen van het west-noordwesten met 10 knopen naar het zuidwesten met 15-20 knopen in de middag. Het warmtefront passeert in de avond ons land en het koufront heeft inmiddels Ierland bereikt.


Zondagmiddag +84: in de ochtend bereikt dit front onze westkust met buien, waarna de wind ruimt van zuid-zuidwest met 30-35 knopen naar het west-zuidwesten met een vlagerige 25-30 knopen. In de onstabiele lucht kunnen wederom buien tot ontwikkeling komen.
0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring