• Henk Huizinga

weekend-weerbericht voor 6 t/m 9 februari 2020

Onstuimige zondag


Terwijl het weer op dit moment wordt bepaald door een aangenaam  hogedrukgebied rond onze omgeving, is er boven de oostkust van de Verenigde Staten vanaf vrijdag een depressie in ontwikkeling die op zondag, dan met de naam Ciara, voor een heuse storm en regen zorgt.


Vrijdagmiddag +36: het hogedrukgebied ligt met zijn kerm op de grens tussen Duitsland en Polen en zorgt bij ons voor een zuidelijke wind met 15-20 knopen. Helemaal links op de kaart zijn de eerste contouren zichtbaar van de stormdepressie. Maar eerst hebben we nog te maken met een laag bij IJsland, die een frontale zone richting Ierland stuurt.


Zaterdagmiddag +60: de depressie bij IJsland levert een koufront met regen af boven ons land. Voor het front komt de wind met 15-20 knopen uit het zuid-zuidwesten om na passage te ruimen naar het west-zuidwesten met 10-15 knopen. De stormdepressie ligt inmiddels net ten oosten van Newfoundland en wordt rond middennacht ten westen van Ierland verwacht! In de nacht naar zondag begint de wind al behoorlijk toe te nemen.


Zondagmiddag +84: de depressie ligt nabij Schotland en het bijbehorend warmtefront is ons in de ochtend gepasseerd. In de ochtend staat er op zee al 40 knopen wind uit het zuid-zuidwesten. Vanaf het middaguur zijn dat er al 50 met uitschieters tot boven de 60 knopen! Het koufront boven Engeland passeert in de vroege avond, waarna de wind ruimt naar het zuidwesten en geleidelijk afneemt naar zo’n 30-35 knopen.

Het gaat snel, dus houd de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten!

0 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring