• Henk Huizinga

weerbericht geldig voor 20 t/m 24 mei

Dip en herstel

Hoewel op de oceaan de ene na de andere depressie in ontwikkeling komt, blijft rond onze omgeving de schade nog beperkt door de aanwezigheid van hogedrukgebieden. Vrijdag is er even een dip, maar daarna treedt er weer herstel in.


Donderdagmiddag +36: het hogedrukgebied van vorige week is vanuit de Golf van Biskaje op weg gegaan naar het boordoosten en ligt nu boven het zuiden van Zweden. Door deze ontwikkeling is bij ons de aanvoer met een knoop of 10 geleidelijk naar het zuidoosten gaan staan en uit die hoek wordt behoorlijk warme lucht aangevoerd. Een depressie, die ruim 24 uur van 1007 is uitgediept naar 977 hPa, ligt ten westen van de Britse Eilanden en trekt verder naar het noorden. De rol van het koufront boven Engeland wordt compleet door deze depressie overruled.


Vrijdagmiddag +60: de depressie ligt nu ten noordwesten van Ierland en begint al langzaam weer op te vullen. Het bijbehorende koufront ligt bij ons voor de deur en voor het front uit bevindt zich een trog met buien, die de kust heeft bereikt. De zuidoostelijke wind is geleidelijk gaan ruimen en komt voor de buien nog uit het zuiden met 10-15 knopen. Het koufront passeert in de middag waarbij de wind gaat ruimen naar het west-zuidwesten met een vlagerige 15-20 knopen. Ten westen van de Azoren is een hoog onderweg onze kant op.


Zaterdagmiddag +84: het hoog is met zijn kern aangekomen in (opnieuw) de Golf van Biskaje en de depressie ligt nu ten noorden van Schotland. Het koufront is ondertussen stevig doorgelopen naar het oosten. Wij hebben te maken met een vlagerige zuidwestelijke wind met 20-25 knopen.


Zondagmiddag +120: er verandert maar weinig. Het hoog is iets naar het noorden opgeschoven en de depressie komt tot rust bij de kust van Noorwegen. De west-zuidwestelijke wind is goed voor 20-25 knopen.8 keer bekeken
Contact
  • Facebook

BTW  NL001296611B62         ABN AMRO NL 12 ABNA 0481476431            BIC ABNANL2A           KvK  34071065            Privacyverklaring